Laatste update 11:01
41

22-jarige Malinees zonder verblijfsvergunning is nieuwe held Parijs

Parijs heeft een nieuwe held en zijn naam is Mamoudou Gassama, een 22-jarige Malinees zonder verblijfsvergunning. Nadat Gassama een 4-jarig kind op de vierde verdieping van een gebouw aan het balkon zag bungelen, dacht hij geen twee keer na en riskeerde zijn eigen leven door het gebouw te beklimmen en zo de kleuter in veiligheid te brengen. De filmbeelden van de heldhaftige redding zijn inmiddels miljoenen keren bekeken en Gassama zal maandag door president Macron op het Elysée worden ontvangen.

Zaterdagavond was hij met zijn vriendin op pad om ergens de finale van Champions League te kijken. Onderweg hoorde hij mensen schreeuwen, keek omhoog en zag de kleuter op ijzingwekkende hoogte hangen. Daarop schoot Gassama direct in actie.

Na de reddingsactie ontving Gassama al direct een telefoontje van de Parijse burgemeester Anne Hidalgo om hem te bedanken. Ook op Twitter sprak ze vol lof over Gassama. Ook zei ze:

Hij vertelde me dat hij pas een paar maanden geleden vanuit Mali is gekomen op zoek naar een beter leven. Ik heb hem verteld dat zijn heldendaad een voorbeeld is voor alle burgers en dat de stad Parijs hem uiteraard ten volste zal steunen in zijn zoektocht naar een vast verblijf in Frankrijk.

Wat betreft de reddingsoperatie: Gassama zelf hield er slechts een paar schrammen aan over, het kind kwam weg met niet meer dan een gescheurde nagel. Volgens de politie waren de ouders van het kind niet thuis. De vader is aangehouden.

Update 10:50:
De Franse krant Le Soir meldt dat Macron Gassama heeft verzekerd dat hij niet alleen de Franse nationaliteit krijgt, maar zelfs het ereburgerschap voor zijn heldendaad. Ook is Gassama een baan bij de brandweer in het vooruitzicht gesteld.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Laatste reacties (41)