Laatste update 22:30
3

Zweedse kunstenaar bouwt muziekinstrument van 2000 knikkers

Wat krijg je als je gaat knutselen met een hoop hout, een vibraphone, kick drum en bass en tweeduizend knikkers? De Zweedse muzikant Martin Molin deed er iets mee wat je niemand hem nadoet: hij bouwde er (met de hand!) in veertien maanden een futuristisch muziekinstrument mee dat dankzij het rollen van de knikkers echte muziek weet te produceren. Hij noemde het de Wintergatan Marble Machine en zijn videoclip is de afgelopen dagen over de hele wereld bekeken.

Het instrument heeft iets weg van een draaiorgel, maar zodra de knikkers beginnen te rollen, kun je niet meer stoppen met kijken. Deze video is er een die je vaker wil zien, om te doorgronden hoe iemand het voor elkaar kan krijgen zo’n ingewikkelde knikkerbaan te bouwen en er vervolgens ook nog eens goeie muziek mee te maken. Dat doorgronden lukt niet, maar het clipje heeft wel een lekker hypnotiserend effect.

En mocht je je ogen niet geloven, op zijn website staan filmpjes van hoe hij de machine heeft gebouwd en vanaf komende zomer treedt hij ermee op.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)