8

Actiegroep tegen seksueel geweld boos om gruwelvideo Maroon5

Leadzanger Adam Levine fantaseert over stalken in clip

De nieuwste clip van Maroon5 voor het nummer Animals toont hoe leadzanger Maroon5 fantaseert over lust voor een vrouw. Helemaal prettig is dat niet. Levine speelt de rol van een psychopathische slager die verkeert temidden van karkassen, zijn slachtoffer stalkt, bij haar inbreekt en naast haar in bed kruipt.


Terwijl de nachtmerrie wordt getoond zingt Levine dat hij zijn ‘geliefde’ wil opjagen om haar levend op te eten. Net als beesten.

De Amerikaanse actiegroep RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) neemt de clip onder vuur. “Niemand moet stalken verwarren met romantiek en de amusementsindustrie moet geen ruimte bieden aan het trivialiseren van deze ernstige misdrijven, zoals stalking,” stelt de organisatie in een verklaring. RAINN, de grootste organisatie in zijn soort, werd in 1995 opgericht en heeft artiesten als Tori Amos als woordvoerder gehad. Actrice Christina Ricci is de voorzitter.

Maroon5 heeft nog niet gereageerd op de verklaring. De band kondigde de clip eerder deze week aan als opwarmer voor het traditionele horror-feest Halloween. De vrouw in de clip wordt gespeeld door supermodel Behati Prinsloo. Zij is de echtgenote van zanger Levine.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)