4

Alles is fair in liefde en oorlog

Deel twee van de politieke komedie Ideale liefde: 'Correcte kost'

Een romantische komedie over politiek of een politieke komedie over romantiek? Hoe dan ook een online serie over het vieren van liefde. Babette krijgt een heerlijk ontbijt op bed van Sem, die als echte wereldverbeteraar alleen maar Fairtrade producten gebruikt. Babette is sceptisch over de verantwoorde oorsprong van het eten en stelt Sem’s goede intenties ter discussie. Een felle discussie barst los.


Scenarioschrijver Bart Juttmann had het idee voor de serie lang voordat VVD en PvdA dit najaar inderdaad bij elkaar in de kabinetsbedstee belanden. “We weten nog niet of dat handig is voor de serie of niet,” aldus Jungmann. “We schrijven de afleveringen kort voor de opnames zodat we ook de actualiteit mee kunnen nemen. Maar uiteindelijk gaat het ons niet zo zeer om de politiek maar om het idee dat je van mening kunt verschillen en toch van elkaar houden. De serie is een reactie op de polarisatie.”

De hoofdrollen worden gespeeld door Niels van der Laan en Hanneke Last.

De Ideale Liefde wordt wekelijks online gezet bij het online film- en televisieplatform EU1, een initiatief van onder meer Ruben Nicolai en Waldemar Torenstra.

Facebook: Ideale Liefde

Wat vind jij? Links en rechts, gaat dat samen in bed?

Bekijk de eerste aflevering van Ideale Liefde: Opposites attract

Geef een reactie

Laatste reacties (4)