Laatste update 23:45
17

America First, maar het wordt dringen om de tweede plek

Satiricus en tv-presentator Jan Böhmermann – bekend van zijn satirische gedicht over Erdogan – vindt het maar niks dat Nederland naar een tweede plek vlak achter de Amerikanen hengelt. Die oproep werd gedaan in het programma Zondag Met Lubach en inmiddels is er nauwelijks nog een plek op de wereld denkbaar waar de video niet gedeeld is. Maar dat is een dolk in de rug van de Duitsers, vindt Böhmermann. Want, zo vraagt hij, hebben de Duitsers niet al honderden jaren te lijden onder de agressie van de Hollanders in het westen? En dan wordt de oproep om Nederland tweede te maken ook nog gedaan in een programma dat van Böhmermann is afgekeken. Tijd voor een eigen campagne:

Maar wacht even, de Duitsers tweede? Dat kan ook niet. Dat vinden tenminste de Denen. Als het aan hen ligt komt er maar één land in aanmerking voor die positie: Denemarken.

En dan is er ook nog Zwitserland:

Tsja, laten we het er maar op houden dat Nederland nog altijd de grootste kanshebber is. Nederland heeft namelijk iets wat al die andere landen niet hebben. Inderdaad, Gerri Eickhof.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)