11

Amerikaanse eet 8 maanden restjes om op wereldreis te kunnen gaan

Je moet er wat voor over hebben. De Amerikaanse Amanda Holden at 8 maanden lang alleen maar kliekjes van anderen en spaarde zo om op wereldreis te kunnen gaan. Het lukte haar om in een 8 maanden tijd 26.000 dollar te sparen.

De Amerikaanse wilde er graag een jaar tussenuit om de wereld te zien, maar geld daarvoor had ze niet. Ze besloot te gaan sparen en haar uitgaven drastisch in te perken. Dat deed ze  onder andere door voortaan de restjes van vrienden en collega’s te eten in plaats van zelf eten te kopen. Dat leverde haar de bijnaam ‘dumpsterdog’ op. Én het benodigde bedrag om op reis te kunnen gaan.

Ze vertelde iedereen openlijk wat de bedoeling was. “De meeste mensen hadden daar geen problemen mee. Sommige mensen gingen juist speciaal naar mij op zoek om hun eten te delen”, schrijft ze op haar blog. Na acht maanden nam ze ontslag. Haar baas begreep eindelijk waarom ze alleen maar afval at. “Het bleek dat hij mij een keer een halve burrito uit de vuilnisbak zien opeten”.

Na 8 maanden kocht Amanda een ticket naar Zuid-Amerika. Inmiddels is ze terug van haar reis en houdt ze een blog bij waarop ze vrouwen adviseert over slim omgaan met financiën.

Lees hier het hele verhaal van Amanda.

Bron: Metro

Geef een reactie

Laatste reacties (11)