Laatste update 18:41
43

Andy Murray corrigeert seksistische journalist

Tennisspeler Andy Murray mag dan wel geen kans meer maken op het winnen van Wimbledon, op andere fronten is hij keihard aan het winnen. Een journalist stelde hem op een persconferentie een nogal seksistisch geframede vraag, die Murray zonder aarzeling corrigeerde. En het internet is nu verliefd op hem.

De atleet die vorig jaar Wimbledon nog won, verloor in de kwartfinales van het toernooi tegen Amerikaan Sam Querrey. Na afloop was er een persconferentie waar Murray vragen beantwoorde. Een van de aanwezige journalisten noemde Querrey ‘de eerste Amerikaanse tennisspeler die sinds 2009 de halve finale van een groot toernooi kon bereiken.’

Die journalist was kennelijk even vergeten dat vrouwen bestaan en ook tennisspelers kunnen zijn, of vond hun overwinningen niet de moeite waard om te vermelden. Serena Williams won namelijk sinds 2009 niet een, niet twee, maar twáálf Grand Slam-titels. De Australian Open won ze zelfs terwijl ze zwanger was.

Murray had dan ook geen enkel geduld voor de journalist die óf te dom was om zich te verdiepen in zijn eigen vakgebied, óf te seksistisch was om de uitzonderlijke prestaties van Murray’s collega’s te erkennen. Voordat de journalist dan ook zijn vraag kon afmaken, corrigeerde hij hem dan ook met een dodelijke blik: ‘de eerste mannelijke tennisspeler’.


Dit is niet de eerste keer dat Andy Murray moet wijzen op de prestaties van zijn vrouwelijke collega’s wanneer een journalist ze voor het gemak ‘vergeet’ te noemen. In 2016 werd hem al een keer de vraag gesteld Of het niet uitzonderlijk was dat hij ‘de eerste persoon ooit was die twee Olympische gouden tennismedailles won’, waarop Murray met een stalen gezicht antwoordde ‘volgens mij hebben Venus en Serena er ieder ongeveer vier gewonnen’.

Wij kunnen niet anders zeggen dan: Go Andy!

Ook zijn moeder was terecht trots:

Geef een reactie

Laatste reacties (43)