27

AT5 ‘haalt uit’ naar Feyenoordsupporters

Amsterdamse omroep maakt item 'Kale en Kokkie kopen Kakkerlakken' waarin Feyenoorders met kakkerlakken worden vergeleken

Zondag speelde de Rotterdamse voetbalploeg Feyenoord tegen het Amsterdamse Ajax. Van oudsher een klassieker die doorgaans voor veel commotie zorgt. Het is geen wereldgeheim dat Ajacieden en Feyenoorders een hekel aan elkaar hebben, hoe hard de voetbalwereld de supporters van de twee ploegen ook probeert te verzoenen. De makers van AT5 lijkt de vete echter niets te deren. Sterker nog, ze gooien liever olie op het vuur met het item ‘Kale en Kokkie kopen kakkerlakken’.


AT5 schrijft:

Ajax en Feyenoord spelen vandaag de Klassieker. Maar hoe kun je kakkerlakken nou het beste aanpakken. Wij zochten het uit.

AT5 ging samen met ras-Ajacieden Kale en Kokkie op pad om uit te vinden hoe je het beste dit ongedierte kunt bestrijden. Het tweetal vond genoeg vergelijkingen tussen de kakkerlakken en het elftal van Ronald Koeman.

Satire of niet, in een tijd waarin voetbalgeweld écht aan de kaak wordt gesteld, uiterst ongepast. AT5 kondigde het item op Twitter als volgt aan:

@AT5: Hoe bestrijd je kakkerlakken nou het beste? AT5 gooide er eentje onder een auto. Nu is ‘ie dood. #ajafey http://t.co/P3V1ir6CZR

Bekijk de video en oordeel zelf.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)