Laatste update 16:30
7

Bali schakelt internet uit voor ‘Dag van de Stilte’

Mobiele providers zullen aanstaande zaterdag hun verbinding uit de lucht halen op Bali, ter ere van Nyepi – ook wel Dag van de Stilte genoemd. Op Nyepi vieren hindoe’s nieuwjaarsdag volgens de maankalender van het eiland. De avond voor Nyepi wordt met veel lawaai Ogoh-Ogoh gevierd waarbij goden worden aangeroepen om boze geesten te verdrijven, die op nieuwjaarsdag over het eiland zouden rondwaren. Op de Dag van de Stilte is het stil op straat. Er zijn geen auto’s, brommers of vrachtwagens. Winkels, scholen, banken en zelfs het vliegveld is dicht en de verlichting wordt tot een minimum beperkt. Van toeristen wordt verwacht dat ook zij zich ingetogen gedragen, al gelden de strenge regels vaak niet binnen de grote hotels.

Het is de eerste keer dat het internet zal worden afgesloten op het eiland ter ere van de feestdag. Vorig jaar werd een verzoek daartoe van religieuze groepen nog afgewezen. Voor de wifi-verbindingen van hotels en noodzakelijke verbindingen als die voor veiligheid, luchtvaart en reddingsinstanties wordt echter een uitzondering gemaakt.

Indonesië heeft meer dan 132 miljoen internetgebruikers, maar volgens de Balinese gouverneur Made Pastika kan het geen kwaad om een dagje offline te zijn:

Als het internet wordt uitgeschakeld gaat er niemand dood. Ik zet gewoon mijn gadgets uit tijdens Nyepi, dat is een vorm van respect op een dag dat Balinezen de tijd nemen voor innerlijke reflectie in stilte.

Totale stilte op Bali, cc-fototrugiaz

Geef een reactie

Laatste reacties (7)