15

Bank of Cyprus grossierde in internationale awards

Het nu zo verfoeide financiële waterhoofd van Cyprus was nog niet zo lang geleden de belle van het bal

Wie nu denkt aan Cyprus, denkt niet bepaald aan een gezonde bankensector, laat staan aan een internationaal gerenommeerde bank die de afgelopen jaren met prijzen is overladen. Toch is dat precies wat de nu verguisde Bank of Cyprus was. Op zijn website meldt de Cypriotische bank de vele awards die de instelling in ontvangst heeft mogen nemen.

Terwijl er wereldwijd een financiële crisis woedde, werd de Bank of Cyprus geroemd om zijn prestaties. De Bank of Cyprus is in het verleden geprezen als Best Bank for Private Banking, viel moeiteloos in het rijtje van World’s Best Banks en de Top 200 EU Banken. Bank of Cyprus werd Bank of the Year 2011, Beste Buitenlandse Valutabank en nam de Citi Performance Excellence Award in ontvangst.

De praktijken van Bank of Cyprus waren dus niet alleen gangbaar, maar werden zelfs alom bewonderd. Niemand leek zich zorgen te maken om het ‘financiële waterhoofd’ van Cyprus. Wellicht was het daarom zo moeilijk te verkroppen voor topman Andreas Artemis dat notabene ‘zijn’ spaarders zouden moeten bloeden om het land van de financiële ondergang te redden. Artemis besloot op 26 maart om de eer aan zichzelf te houden en stapte op.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)