Laatste update 22:30
26

Banksy kunstwerk vernietigt zichzelf na verkocht te zijn voor 1,18 miljoen euro

Banksy, de spraakmakendste kunstenaar van de eeuw, heeft een nieuwe stunt afgeleverd. ‘Meisje met Ballon’ is een werk van de Britse straatkunstenaar dat in 2006 op doek werd uitgevoerd. Vrijdagavond werd het geveild bij Sotheby’s in Londen. Net na dat het was aangekocht voor 1,18 miljoen euro door een anonieme koper begon het kunstwerk ineens te bewegen. Onder in de lijst bleek een versnipperaar ingebouwd waar het doek tot verbijstering van de toeschouwers automatisch doorheen werd gehaald.

Op de instagram-account van de kunstenaar verscheen een foto van de vernietiging met de tekst die traditioneel door veilingmeesters wordt uitgesproken bij een verkoop: Going, going, gone…

Dit bericht bekijken op Instagram

Going, going, gone…

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op

Vermoed wordt dat de kunstenaar, waarvan de identiteit niet bekend is, zelf in de zaal aanwezig was en de shredder met een afstandsbediening in werking zette.

Sotheby’s gaat met de koper overleggen wat er nu moet gebeuren. Een van de vragen die daarbij aan de orde zal komen is of het kunstwerk vernietigd is of juist gecompleteerd en natuurlijk of het nu nog meer waard is dan voor de actie.

Update: In een video toont Banksy hoe hij te werk is gegaan

cc-foto: lingling

Geef een reactie

Laatste reacties (26)