Laatste update 16:03
5

Batman duikt op in Oostenrijk om ‘zijn stad te redden’

Superhelden zie je veelal in de Amerikaanse Marvel of DC wereld maar zijn in het dagelijks leven best wel schaars. Toch is er in Oostenrijk uit het niets een Batman ten tonele verschenen. De superheld schreef een brief aan de burgemeester Hannes Heide van het dorpje Bad Ischl en ondertekende die met zijn echte naam, Bruce Wayne.

In de brief werden de ‘bewakers van de stad’ gewaarschuwd. Zij zouden niet alert genoeg zijn en drugsdealers en -gebruikers in het dorp ruim baan geven. Hij complimenteert de burgemeester maar zegt dat er nog steeds te veel corrupte politici en ambtenaren rondlopen.

De man zegt – net als de échte Batman – ouders te hebben die multimiljonair waren en alles eraan te doen om zijn ‘stad te beschermen’. Hij zou met zijn geld geavanceerde technologie gekocht hebben en al actie ondernomen hebben.

Dit gaat over kinderen, onderwijs, en het hart van deze stad, die in gevaar is, zolang jullie geen actie ondernemen,

De burgemeester heeft de brief overgedragen aan de politie maar die zegt geen verdachte meldingen te hebben ontvangen. Bad Ischl is een klein dorpje in de regio Salzkammergut, met maar 13.000 inwoners. De oproep zorgt bij burgers wel voor enige opschudding. Zo krijgt iedereen die met een batmanmasker een lokale bar binnenloopt gratis bier.

cc foto: Jay Javier

Geef een reactie

Laatste reacties (5)