Laatste update 15:00
104

Baudet verspreidt fake news: Gordon niet naar FvD

Update: De aankondiging die door Baudet online verspreid werd dat Gordon zich aansloot bij FvD blijkt verzonnen door de partijleider. Dat meldt RTL Boulevard: “De manager van Gordon heeft aan RTL Boulevard laten weten dat het niet klopt.” Volgens een woordvoerder van FvD gaat het om ‘een grap’.

Eerder:

Thierry Baudet maakte zaterdagavond trots bekend dat de volkszanger lid is geworden van zijn Forum voor Democratie. De zanger die wereldberoemd werd met een racistische grap tijdens een uitzending van Holland’s Got Talent ging vrolijk lachend op de foto met ‘de belangrijkste intellectueel van Nederland’. Opvallend was dat hij een FVD-sjaal droeg.

Dat is pijnlijk voor Rutte want die legde het, in zijn pogingen om vooral zo volks over te komen als de eerste letter van zijn partij, juist aan met de artiest. Hij bezocht concerten van de Toppers en onderhield nauwe contacten met Gordon die meermalen het Torentje bezocht. Gordon noemde zichzelf ‘een overtuigd VVD’er’ maar lijkt nu tocht de voorkeur te geven aan wat de VVD-leider ‘het verkeerd soort populisme’ noemt.

Baudet heeft ook andere VVD’ers naar zijn partij gelokt zo werd duidelijk bij de presentatie van de kandidatenlijst in Amsterdam. Voormalig VVD-Kamerlid Anton van Schijndel staat op nummer 3. Hij werd in 2006 uit de fractie gezet en sloot zich toen aan bij de groep van Fortuynist Joost Eerdmans. Ook Peter van Kampen-Maij, oud-wethouder voor de VVD in het stadsdeel Zuidoost, staat op de lijst.

Geef een reactie

Laatste reacties (104)