0

Belabberde overvaller kan maar beter andere carrière zoeken

‘Ik wil helemaal niets afdoen aan de ernst van de situatie, maar deze man hoort toch echt wel thuis in het rijtje van domste dieven ooit. Ik denk dat hij beter een andere baan kan zoeken om carrière mee te maken.’ Dat was het nuchtere commentaar van winkeleigenaar Chris Burgess nadat zijn winkel voor elektronische sigaretten afgelopen weekend werd beroofd. Of nou ja, beroofd, de crimineel in kwestie deed een poging, maar geslaagd is anders.

Kort nadat de man – pet over het voorhoofd getrokken, donkere zonnebril op – de winkel was binnengestapt, trok hij een wapen, dat hij vrijwel direct uit zijn handen liet vallen, waarna het via de toonbank buiten zijn bereik op de grond viel. Daarop probeerde de dief over de toonbank te springen, maar kwam al klungelend niet aan de andere kant terecht. Toen de winkelmedewerkster het wapen van de grond pakte, besloot de man het op een rennen te zetten. Onhandig maakte hij met een soort flying kick de deur open, waarbij zijn broek van zijn kont zakte. Al struikelend en ondertussen zijn broek optrekkend, sjeesde de overvaller de parkeerplaats over, weg van de winkel.

‘Veel had hij in ieder geval niet kunnen meenemen,’ liet Burgess ook nog weten, ‘want er zat hooguit 100 dollar in de kassa. Toch, bij een overval is de regel om het geld onmiddellijk mee te geven. Maar in dit geval heeft onze medewerkster heel correct gehandeld.’ Het wapen bleek overigens niet echt te zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)