2

Benny was helemaal klaar met jongetje spelen

Vijftienjarige YouTuber debuteert als zanger met gelikte videoclip over genderrollen 

Jongetjes houden van lego, meisjes spelen met Barbiepoppen. En in deze gelikte video van Ben J. Pierce, aka Benny, doen jongens dat in blauwe broeken met sportschoenen en meisjes in roze jurkjes. Maar na drie minuten mogen de kinderen eindelijk uit de verpakking en gaan de kleuren in elkaar over lopen. Benny’s boodschap: weg met hokjesdenkers!

You’re raising suicidals, with your predetermined titles.

… zingt Benny, aka Ben J. Pierce. Oftewel, mensen in hokjes stoppen maakt ze doodongelukkig. En hokjesdenken, daar heeft de vijftienjarige Benny een broertje dood aan.

‘Little games’, is zijn debuutsingle waar deze videoclip bij hoort. Zijn liedje over genderrollen komt niet uit het niets, Benny timmert al langer aan de weg met zijn eigen YouTube-kanaal onder de naam KidPOV. Hier postte hij al tientallen filmpjes waarin hij, met de uit steen gehouwen glimlach en de spraakwaterval van een Disney Channel-presentator, uitlegt dat jongetjes wél roze mogen dragen. Of waarin hij zich samen met een vriend voordoet als een meisje dat ‘beauty tutorial’-video’s maakt. En soms klaagt hij gewoon over hoe moeiljk het is om ’s ochtends uit bed te komen.

Deze gelikte video lijkt de volgende stap in de carrière van de zelfverklaard “passionate eyebrow artist” van vijftien uit Dallas in de VS, die past in een traditie van artiesten die korte mette metten willen maken met een negatief zelfbeeld onder jongeren onder jongeren.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)