27

Binnen uur nieuwe auto voor slachtoffer relschoppers

Update: Nederlandse neo-nazi's onder relschoppers ... Elektriciën radeloos na woedeuitbarsting Brussel ... Internet in actie: gered door crowdfunding

In de nasleep van een betoging van meer dan 100.000 Belgen tegen de draconische bezuinigingsplannen van de nieuwe rechtse regering braken rellen uit. Daarbij werd onder meer de auto van een elektriciën vernield. Nadat de man in de media zijn wanhoop uitte, kwam razendsnel een solidariteitsactie op gang.


De auto is in de clip hierboven in het begin te zien, op zijn kop gekeerd door relschoppers. De man deed zijn relaas tegenover Het Laatste Nieuws:

Omstreeks twee uur hoorde ik enkele straten verder erg veel lawaai”, vertelt Abdeslam El Gharrafi. “Ik werd ongerust en wilde snel mijn wagen, een Peugeot 106, verplaatsen die er geparkeerd stond. Toen ik aankwam, zag ik hoe een aantal gemaskerde betogers mijn auto omver duwden en ten slotte ook in brand staken. Ik was echt angstig en durfde zelf niet ingrijpen.” Van het voertuig bleef haast niets meer over, van het materiaal dat de man voor zijn werk als elektricien gebruikte en in zijn wagen opbergde, al evenmin. De man weet zich geen raad meer. Pas 8 maanden geleden had hij de auto aangekocht. Daar had hij meer dan een jaar voor gespaard. (…) De man vreest dat hij zijn gezin niet langer zal kunnen onderhouden. Zonder wagen kan hij zijn job immers niet uitoefenen.

Snel na het bekend worden van het drama werd op de crowdfund-site GoFundMe een inzamelingsactie gestart. Binnen een uur was het benodigde bedrag van 2000 euro bij elkaar gebracht. Even later was zelfs het dubbele bereikt.

Update:
Volgens de Franstalige krant  La Libre Belgique waren neo-nazi’s betrokken bij de rellen, waaronder twee beruchte Nederlandse kopstukken: Eite Homan en Karl-Jan Walle. De aanwezigheid was verrassend omdat de neo-nazi’s zich eerder nog uitspraken tegen de manifestatie die ze typeerden als een uiting van socialistische frustratie. 

Geef een reactie

Laatste reacties (27)