Laatste update 10 mei 2017, 19:53
44

Blogger gaat undercover, solliciteert bij PVV

Geert Wilders is op zoek naar gemeenteraadsleden voor de PVV. Daarom deed hij een open oproep aan zijn volgers op twitter om zich aan te melden als kandidaat. Maar: mensen die van extremiteiten houden, zouden zich niet hoeven te melden. Luuk Koelman nam voor de blog ‘hoe mannen denken’ de proef op de som en reageerde op de oproep om te kijken hoe ver hij met een pseudoniem zou komen. Onder de naam Samantha Gerritse, eigenaresse van een nagelstudio, stuurde hij een mail:

Geachte heer Wilders,

Mijn naam is Samantha Gerritse, ik woon in Den Helder, in de Ceramstraat. Als u Den Helder een klein beetje kent, weet u wellicht dat dat een buurt is boordevol moslims.

Nederland is Nederland niet meer. Daar wil ik iets tegen doen, in de politiek! Ik wil niet langer meer aan de zijlijn staan. Bij mij achter heb je een beekje. Daar zie ik ’s zomers altijd een paar Syrische jongetjes in een rubberbootje ronddobberen. Dan denk ik: blijkbaar is dat een hobby van ze, water. Eens een bootvluchteling, altijd een bootvluchteling.

Geen wonder dat ze dan allemaal Nederland komen binnendrijven. Jammer dat dat water in het beekje niet hartstikke hard stroomt richting open zee, denk ik dan altijd, maar dat mag je niet hardop zeggen tegenwoordig. Dreven ze maar af richting Engeland of zo. Dan waren we daar ook mooi van verlost, zeker nu ze daar uit Europa stappen.

Graag hoor ik van u over de verdere procedures. Ik ben onderneemster en bestier mijn eigen nagelstudio.

Groetjes,

Samantha Gerritse

De PVV had niet zo veel problemen met de ideeën van ‘Samantha’ over vluchtelingen, en nodigde haar uit om een motivatiebrief en een CV op te sturen. Die ging per ommegaande mee, met de volgende email:

Geachte Secretaris,

Als pvv wil ik het verschil maken. De huidige politiek moet zich schamen voor wat er nu allemaal gebeurt. Dat is extra belangrijk omdat Den Helder aan zee ligt en de vluchteling via internationale wateren tot ons komt. Misschien nu nog niet maar dat gaat zeker nog komen wanneer de middellandse zee afgesloten word. Dan varen ze gewoon links-om richting Den Helder.

Niets is toeval is mijn levensmotto. Dat bootvluchtelingen LINKS-om moeten varen om Den Helder te bereiken zegt al genoeg. Laat ze maar mooi rechtsom varen en ergens in een of ander moslimland terecht komen waar de getinte huidkleur de overheersende huidkleur is. Ik noem dat: Den Helder helder houden!

[…]

Verder vind ik het wel zo eerlijk u te melden dat ik momenteel in scheiding lig met mijn man Anton. Ik woon nu op de bovenetage van onze woning. U ziet ik ben een zelfstandige zakelijke vrouw die zich door niemand de kaas van het brood laat eten!

PS: Ik heb expres geen foto bijgevoegd omdat ik vind dat mensen niet op hun uiterlijk mogen worden beoordeeld.

Met de allerhartelijkste groet,

Samantha Gerritse

Ook met de uitspraken van ‘Samantha’ over Somaliërs en haar obsessie met schone nagels, stonden niet in de weg van haar carrière als gemeenteraadslid voor de PVV. Ze werd zonder problemen uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek. Daarop besloot Koelman het er nog wat dikker bovenop te leggen:

Geachte heer Van den Born,

Dat is positief nieuws! Dinsdag 9 mei om 13 uur komt mij goed uit.

[…]

Tijdens ons kennismakingsgesprek leg ik u graag uit waarom Ik veel overeenkomsten zie tussen het schoonheidsvak dat ik uitoefen en de politiek van de PVV. Zo vind ik het uitzetten van Marokkanen, moslims en gekleurden net zoiets als het epileren van wenkbrauwen. Bij epileren worden overtollige wenkbrauw haartjes op een hygiënische manier verwijderd. Dat zorgt voor een perfect resultaat. Laten we dat perfecte resultaat ook nastreven in Den Helder. En uiteindelijk in heel Nederland!

En als er tegenstand is, zullen we als PVV moeten zeggen: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dan gaan we hier in Den Helder over tot harsen. Harsen is een pijnlijke maar zeer effectieve manier van ontharing. En veel sneller dan haartje voor haartje bezig zijn, als u begrijpt wat ik bedoel.

Wanneer u mij het adres laat weten en eventueel ook een telefoonnummer heeft, zal ik er zijn!!

Met de allerhartelijkste en strijdbare groet,

Samantha Gerritse

Zelfs het vergelijken van ‘Marokkanen, moslims en andere gekleurden’ met overtollige haargroei die met de wortel verwijderd moeten worden, blijkt nog geen reden om haar te weigeren om op gesprek te komen. Kennelijk zit Wilders zo verlegen om gemeenteraadsleden voor de PVV, dat hij een rechtsextremistische schoonheidsspecialiste prima kan gebruiken.

Pas nadat ‘Samantha’ een wel al te vriendelijk voorstel doet aan de PVV -leider, blijken er ineens erg veel aanmeldingen te zijn waardoor de sollicitatieprocedure met de strijdbare schoonheidsspecialiste niet kan worden voortgezet.

Geachte mevrouw S Gerritse,

Door het onverwachte grote aantal aanmeldingen is er een meer uitgebreide eerste selectie gedaan.
Helaas moeten wij mededelen dat hierbij de procedure met uw niet zal worden voortgezet.

De PVV dankt uw voor de reactie en wenst uw veel succes in de toekomst

Met Vriendelijke Groet,
Vincent van den Born
PVV Den Helder

cc-foto: Roel Wijnants

Koelman.com: Gemeenteraadsleden gezocht: Koelman solliciteert bij de PVV
Lees de gehele correspondentie op hoe mannen denken: Gemeenteraadsleden gezocht: Koelman solliciteert undercover bij de PVV

Geef een reactie

Laatste reacties (44)