1

Bommetje!

Kijknou. Dierenorganisatie redt twee verwaarloosde tijgers en geeft ze nieuwe plek met eigen 'zwembad' … dit is hun eerste duik

Ze heten Carli en Lily en ze werden door de dierenorganisatie IFAW (International Fund For Animal Welfare) gered uit een vervuilde en verwaarloosde kooi in het Amerikaanse Buffalo. De wilde dieren waren verwaarloosd en angstig en hadden hun hele leven alleen maar in die kooi gezeten. IFAW wist ze vrij te krijgen en zocht een nieuw onderkomen voor ze.


Dat werd Safe Haven Rescue Zoo in Nevada.

In dit filmpje zie je hoe de tijgers in hun nieuwe onderkomen worden vrijgelaten en hoe ze voor het eerst in aanraking komen met hun eigen waterpoel. In het water en aan de kant van hun ‘zwembad’ zijn camera’s opgehangen zodat je goed ziet hoe de twee dieren reageren. Ze hebben immers nog nooit gezwommen, maar na voorzichtig met één poot aan het water te hebben gevoeld neemt Lily een duik. Tijger Carli vindt het allemaal nog wat griezelig, maar je ziet echt hoe haar maatje haar probeert over te halen ook in het water te springen. Of dat lukt weten we niet, want Lily gaat er uiteindelijk met een van de camera’s vandoor, zo lijkt het tenminste.

Geef een reactie

Laatste reactie