53

Brand versus Paxman – de boze burger versus de macht

Komiek en acteur Russell Brand is te gast in het BBC-programma Newsnight ... Het resultaat: een spannend interview over politieke systemen

In het BBC-programma Newsnight is acteur/ komiek Russell Brand te gast. Hoewel je van Brand wellicht een flinke dosis grappen en grollen verwacht, is hij wanneer het om politiek draait uiterst serieus. Brand heeft nog nooit gestemd, maar heeft wel een zeer uitgesproken mening over politiek. Zo zegt hij onder meer dat hij nooit gestemd heeft niet vanwege eigen onverschilligheid. Het zijn volgens Brand juist de overheden die onverschillig zijn ten opzichte van de wereld en haar burgers. Paxman zegt op zijn beurt dat het onmogelijk is iemand serieus te nemen die niet deelneemt aan het politieke systeem. Brand dient hem van repliek door te stellen dat er betere methoden zijn om het verschil te maken dan via de stembus. Bovendien hebben corporaties, die de echte macht hebben, nog nooit een verkiezing verloren.


Paxman probeert Brand in een hoek te drijven, maar slaagt daar uiteindelijk niet helemaal in. Enfin, het resultaat is een spannend interview tussen twee mannen die, geheel onverwacht, zeer aan elkaar gewaagd zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)