Laatste update 12:26
12

Briljant: leraar laat studenten zien hoe vrouwen in politiek zich voelen

Nicholas Ferroni, leraar op een middelbare school laat door middel van een experiment aan zijn studenten zien waarom evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in de politiek zo belangrijk is. Hij deelt een klas met overwegend vrouwelijke scholieren in aan de hand van sekse en laat ze dan stemmen over belangrijke schoolthema’s. De jongens merken dat zij steeds het onderspit delven en raken gefrustreerd. Kijk wat er aan het eind gebeurt als Ferroni bekend maakt dat de verdeling in de klas precies hetzelfde is als die in het Congres – dat beslissingen neemt over vrouwen en hun rechten – maar dan andersom.

Ook in Nederland hebben we nog een lange weg te gaan. Eerder deze week maakte Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij van de Dieren een statement voor meer vrouwen als partijleider en Kamerlid door een herenhoed met ‘man man man’ erop te dragen.

Je zou het experiment kunnen doortrekken naar diversiteit op alle vlakken en de vraag stellen hoe eerlijk het is als politici moeten spreken en stemmen voor en over een gemarginaliseerde groep als er maar weinig mensen zijn die haar vertegenwoordigen en/of er affiniteit mee hebben.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (12)