Laatste update 11:17
5

Brits dreuzeldorp vreest invasie Harry Potter-toeristen

Vraag de 130 inwoners van het Engelse dorp Muggleswick wat hen zo bindt aan hun woonplaats, dan zullen de meesten de rust noemen en dat het zo afgelegen ligt van de drukte van de grote stad. Diezelfde inwoners vrezen dat het binnenkort gedaan is met die rust, nu postbedrijf Royal Mail het dorp tot een niet te missen bezienswaardigheid voor Harry Potter-fans heeft bestempeld.

De plotselinge, ongevraagde aandacht voor het dorp wordt veroorzaakt door een serie exclusieve postzegels ter ere van het wereldberoemde boekpersonage van schrijfster JK Rowling. In het boek zijn Muggles (dreuzels in de Nederlandse vertaling) degenen die niet kunnen toveren. Leuk om een link te leggen met een werkelijk bestaande plaats met dat woord in de naam, dacht men bij Royal Mail. Een gebruikelijke actie voor Royal Mail bij de uitgifte van een speciale postzegelset. De enige reden om nu voor Muggleswick te kiezen, is dat het woord Muggles er in voor komt. Bij de set worden zowel de dorpsnaam als de postcode van het dorp expliciet genoemd.

Mike Seeley, bestuurder van het district waar Muggleswick onder valt, vindt de actie van Royal Mail stukken minder leuk:

We zijn complet verrast. Het komt niet eens voor in Harry Potter. We hopen nu dat we nu niet overspoeld worden door duizenden Chinese toeristen die in de rij staan om foto’s te nemen, we hebben daar helemaal geen infrastructuur voor.

Het 13de-eeuwse dorp heeft weliswaar een pittoreske kerk, een dorpshuis, een telefooncel en een vuilnisbak, maar dat is het dan ook wel. Er is in het hele dorp geen winkel of kroeg te vinden.

In het naastgelegen Edmundbyers (173 inwoners) is wel een café. Eigenaresse Lorna Browne zegt de extra klanten wel te kunnen waarderen, maar vreest dat ze ernstig teleurgesteld zullen zijn: ‘Toeristen die naar Muggleswick rijden zullen daar gelijk moeten omkeren. Het is een doodlopende weg.’

De enige in Muggleswick die de reclame voor het dorp van de zonnige kant ziet, is predikant Helen Savage: ‘Wij zouden enorm blij zijn met hordes toeristen. We proberen een nieuw dak te financieren en de toeristen kunnen donaties doen.’

Bron: The Telegraph / Beeld: Royal Mail

Geef een reactie

Laatste reacties (5)