29

Canadees gezin leeft alsof het 1986 is

McMillans luisteren naar muziekcassettes, gebruiken videorecorder en lezen ouderwets kaart... Geen tablets, geen mobieltjes, geen internet...

Terwijl Maurice de Hond hier alle kinderen aan de iPad wil hebben, besloot de Canadese familie McMillan het drastisch anders aan te pakken: weg met de tablets, weg met de iPhone, weg met de sociale media, weg met internet. De familie leeft een jaar lang alsof het 1986 is.


Blair en Morgan McMillans en hun twee kinderen van twee en vijf hebben alle technologie van na 1986 de deur uit gedaan. Dat betekent dus: geen kabel-tv, geen Netflix of dvd’s, maar ouderwets bandjes in de videorecorder stoppen. En kijken naar series en films die toen populair waren: Alf, LA Law, Top Gun, Crocodile Dundee. Uiteraard geen mobiele telefoon, maar een vast toestel zonder antwoordapparaat. Geen internetbankieren, maar gewoon naar de bank om geldzaken te regelen. Geen gps-navigatie, maar ouderwets kaartlezen in de auto. De auto zelf, een Kia, die is overigens wel van na 1986.

De McMillans kwamen tot hun drastisch stap nadat ze ontdekten dat hun kinderen wel erg gehecht bleken aan hun tablet. Zo zeer dat zoontje Trey niet meer buiten wilde spelen met zijn vader. Blair McMillan:

Dat was echt een klap in mijn gezicht. Want, wow, toen ik een kind was, leefde ik als het ware buiten.”

Waarom terug naar 1986 en niet naar 1980 of 1970? Omdat Blair en Morgan beide in dat jaar zijn geboren. Blair:

“We voeden onze kinderen een jaar lang op op de manier waarop wij werden opgevoed, om te zien hoe dat is.

The Atlantic: Meet The Family That Shuns Technologies Introduced After 1986

Geef een reactie

Laatste reacties (29)