Laatste update 13:52
19

Chinese leger zet ‘Oorlogsverklaring’ online


Het Chinese leger heeft een nieuw wapen ingezet om hoger opgeleide jongeren te rekruteren: hiphop. Met een onlangs uitgebracht rapnummer, voorzien van een videoclip vol actie, hoopt het leger minder ouderwets over te komen.

De drie minuten durende clip is van begin tot eind gevuld beelden van geavanceerde wapens en militaire acties, voorzien van “stoere” rapteksten als: ‘We wachten op het bevel om te doden, doden, doden’ en ‘De oorlog kan elk moment uitbreken, ben je er klaar voor?’ Of wat te denken van: ‘Laten we oorlog voeren, laten we vechten om te winnen, zelfs als een kogel mijn borst doorboort’. Volgens de Chinese media zijn de teksten ‘zorgvuldig geformuleerd om te voorkomen dat het agressief klinkt.

Het nummer heet ‘Oorlogsverklaring’ en werd een week geleden op de website van het leger geplaatst. Het Chinese leger is met 2,3 miljoen medewerkers ’s werelds grootste en heeft met 146 miljard dollar het een-na-hoogste jaarlijkse budget, na de Verenigde Staten.

Vorige zomer bracht het leger ook al een videoclip uit, zij het met theatrale orkestmuziek in plaats van hiphop. Die video richtte zich vooral op de Chinese strijd over rechten op zee. Eerder hadden de Filippijnen een arbitragezaak tegen China aangespannen wegens een gebied in de Zuid-Chinese zee dat eenzijdig door China werd geclaimd. De Chinese overheid weigerde deel te nemen aan de arbitragezaak en ontkende de wateren te militariseren. Even later werd wel de videoclip uitgebracht.

Bron: IBTimes

Geef een reactie

Laatste reacties (19)