109

Christelijke ouders door het lint vanwege zoon die uit de kast komt

'We zullen je volledig steunen': zetten hem direct uit huis en geven aframmeling ... Steuncampagne voor tiener levert ton op

Een 19-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Georgia heeft een clip online gezet waarin hij zijn streng christelijke ouders vertelt dat hij homo is. De clip heeft als veelzeggende titel ‘hoe je niet moet reageren als je kind vertelt dat hij homo is’.


In de heimelijk opgenomen clip komt niemand in beeld maar is te horen hoe de moeder eerst zegt dat ze haar zoon steunt. Ze zegt dat ze al sinds hij klein was, weet dat hij homo is. Daarna volgt een staaltje onnavolgbare logica. Ze zegt dat hij een keuze heeft gemaakt. De jongen zegt dat het geen keuze is, dat hij al homo was toen hij uit de baarmoeder kwam. Talloze wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat. De moeder antwoordt dat ze geen boodschap heeft aan wetenschap omdat ze luistert naar het woord van God. Vervolgens zegt ze dat hij moet vertrekken, zijn vader mengt zich ook in het conflict en zegt dat zijn zoon een ‘schande is’ en een ‘verdomde flikker’. Dan wordt hij door een of beide ouders afgetuigd.

De jongen die de video aanvankelijk maakte omdat hij vreesde voor zijn veiligheid plaatste de opname op Facebook. Geschokte kijkers steunden massaal een crowdfunding campagne om hem in staat te stellen op zichzelf te wonen. Die heeft in twee dagen tijd bijna een ton opgebracht.

Geef een reactie

Laatste reacties (109)