Laatste update 10:57
52

Concertgangers brengen massaal ode aan Jeremy Corbyn

Op het muziekfestival Glastonbury in Groot-Brittannië is het publiek vrijdagavond tijdens een optreden van Radiohead spontaan uitgebarsten in een ode aan Jeremy Corbyn. Duizenden mensen zongen de Labour-leider toe en ook de zanger van Radiohead Tom Yorke besloot op een gegeven moment maar mee te doen.

Yorke spreekt tijdens zijn set over ‘onze kinderen, onze toekomst, een die niet wordt bepaald door nutteloze politici’, waarna het publiek in zingen uitbarst:

Het is in Groot-Brittannië al een tijdje aan de gang: Britten die op de meest uiteenlopende plaatsen spontaan uitbarsten in gezang voor Labour-leider Jeremy Corbyn. Op de melodie van ‘Seven Nation Army’ van de band The White Stripes zingen ze ‘Oh Jeremy Corbyn‘.

De populariteit van Corbyn onder de festivalgangers op Glastonbury is groot. De politicus is zelf ook aanwezig. Hij zal onder meer de populaire hiphopformatie Run The Jewels aankondigen. Die groep bestaat uit rappers El-P en Killer Mike. Die laatste voerde in thuisland de Verenigde Staten actief campagne voor presidentskandidaat Bernie Sanders.

cc-foto: Andy Miah

Geef een reactie

Laatste reacties (52)