Laatste update 18:02
3

Deze video van meisjes die dansen op Beyoncé bezorgt je kippenvel

11 oktober is de dag van het meisje. En hoewel we hier zeker bij stil moeten staan, valt er voor meisjes over de hele wereld vaak nog bar weinig te vieren. Iedere 5 minuten sterft er een meisje aan geweld, een op de vier meisjes komt in aanraking met kindhuwelijken. 71% van de slachtoffers van mensenhandel is een vrouw of meisje. 63 miljoen meisjes worden genitaal verminkt vanwege vrouwenbesnijdenis. 130 miljoen meisjes hebben geen toegang tot onderwijs. Meisjes worden twee keer zo vaak besmet met HIV/AIDS. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Daarom leende Beyonce haar poweranthem ‘Freedom’ aan Unicef uit om aandacht te vragen voor de dag van het meisje, en deze meiden zijn klaar met lief zijn. Ze zijn boos en dansen alsof hun leven ervan afhangt.

De video is onderdeel van de #FreedomForGirls campagne, bedoeld om de UN Global Goals doelstellingen van de verenigde naties onder de aandacht te brengen. De campagne is een samenwerking tussen Project Everyone, UNICEF, en de Bill & Melinda Gates Foundation. De video werd gemaakt door MJ Delaney.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)