0

De beste videoparodieën op House of Cards

Van Ricky Gervais tot Jimmy Kimmel en Sesamstraat, allemaal namen ze het kwaadaardige genie Frank Underwood op de hak

Aanstaande vrijdag is het dan eindelijk zover, het derde seizoen van House of Cards wordt dan in zijn geheel beschikbaar op Netflix. Met ongetwijfeld slapeloze ‘binge watch’ nachten tot gevolg voor de echt verslaafde fans. Het politieke drama waarin Kevin Spacey op meesterlijke wijze Frank Underwood vertolkt is niet alleen ongekend populair bij de kijker, maar ook bij de makers van komische spoofvideo’s. Joop selecteerde daarom voor u de allerleukste videoparodieën.

Sesamstraat: House of Bricks
‘Frank Underwoolf’ neemt het op tegen de drie biggetjes, waarvan de laatste in een ‘wit huis’ van bakstenen woont:

Ricky Gervais en Micheal Kelly: Superfan (Outtakes)
Voor Netflix nam Ricky Gervais een aantal reclamefilmpjes op, waarin hij verschillende hitseries infiltreert, waaronder House of Cards. De reclames zelf zijn echter lang niet zo leuk als deze ‘outtakes’ waarin de acteurs elkaar al improviserend de slappe lach – en nog net geen natte broek – bezorgen:

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon: House of Cue Cards
Comedian Jimmy Kimmel staat bekend om zijn spoofs en komische sketches en stelt ook hier zeker niet teleur:

Toasty TV: House of Thrones (Game of Thrones meets House of Cards Parody)
Als er een serie is die qua populariteit en popculturele relevantie kan wedijveren met House of Cards, dan is het de fantasyserie Game of Thrones. In deze video versmelt Washington met Westeros en blijkt het politieke machtsspel uit beide series verdacht veel overeenkomsten te vertonen:

College Humor: Hardly Working: House of Cards
College Humor laat zien hoe bizar de capriolen die Frank Underwood uithaalt eigenlijk zijn, door zijn gedrag te koppelen aan situaties en gesprekken uit het echte leven:

Jon Rudnitsky: House Of Cards Junkie
Ben jij verslaafd aan House of Cards? Dit is het gedrag waar je voor moet uitkijken:

Kevin Spacey: Correspondents’ Dinner Spoof – “House of Nerds”
De allerbeste House of Cards spoof is echter nog steeds de versie die Kevin Spacey opnam voor het jaarlijkse correspondents dinner in het Witte Huis. Feit en fictie gaan naadloos in elkaar over en veel bekende mediagezichten spelen het spelletje mee:

Lees ook op Joop: Masterclass Machiavelliaanse machtspolitiek

Geef een reactie

Laatste reacties (0)