Laatste update 18:41
23

De grootste ergernissen in het verkeer

verkeer
cc-foto: FaceMePLS

De Rotterdamse wijkagent Myrna Sepers, die met ruim 5.000 volgers op nummer 8 staat in de Wijkagent Top 100, ging donderdag op pad met de al even populaire Dany Ifrah van de verkeerspolitie. Onderweg twitterde ze: “Even een vraag: Wat is uw grootste ergenis in het verkeer?” Aangezien Twitter een magneet is voor mensen die zich aan alles en nog wat ergeren, volgde een stortvloed aan reacties. Variërend van de chauffeurs van een bepaald installatiebedrijf  “die niet kunnen rijden of hebben schijt aan de regels”, (een collega van Sepers adviseert de klager diplomatiek contact op te nemen met het bedrijf in kwestie) tot en met mensen die zich ergeren aan: “alles met langzaam: inhalen op snelweg, optrekken bij vri, invoegen op snelweg, rotonde oprijden…”

De antwoorden vormen een mooie bloemlezing van wat verkeersdeelnemers doet briesen, al dan niet ingehouden, van kokende woede. Sepers stelde een top 5 samen:

Overigens is jezelf ergeren aan het verkeer niet alleen net zo zinloos als je ergeren aan regen, het is ook slecht voor de verkeersveiligheid want het vermindert de oplettendheid. En het is niet best voor je gezondheid. Maar daar worden de ergeraars waarschijnlijk alleen maar bozer van want ze hebben natuurlijk wel gelijk, het gedrag dat ze benoemen is veelal niet alleen storend maar ook onacceptabel.

Hieronder alle antwoorden. Lees, leer, herken en, vooruit, geniet. Met aan het slot een treffende samenvatting in één tweet.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)