9

‘De NS zet zich schrap voor het NK poortje springen’

Het NK is afgelast: 'Het is helaas uit de hand gelopen met de aanmeldingen'

Er is veel te doen geweest om de poortjes bij de ingang van het station en nu hadden Utrechters Michael van Diermen en Boris van der Werff het plan opgevat om met zoveel mogelijk mensen tegelijk over de NS poortjes te springen

Hun oproep, die ze op Facebook geplaatst hebben, krijgt massaal gehoor. Al meer dan 1800 mensen hebben aangegeven dat ze aanwezig zullen zijn bij het evenement. De Utrechters wilden ‘iets geks’ doen. ‘Toen we hoorden dat de poortjes dicht zijn op het station in Rotterdam zijn we op het idee gekomen om er overheen te springen,’ reageert Van Diermen. Een grap is het volgens de twee niet Het leek me wel leuk om met zoveel mogelijk mensen over de poortjes te springen. En als je gepakt wordt, spek je de kas van de NS aldus van der Werff.

Tandartsen
De NS reageert op Facebook gevat op het evenement.

Sjonge, de Rotterdamse tandartsen juichen dit initiatief vast en zeker toe, maar succesvolle poortjesspringers besteden de 90 + 35 euro vast en zeker liever aan bijvoorbeeld een paar nieuwe patta’s 

NS-woordvoerder Eric Trinthamer: ‘Geloof me, je kan je geld beter aan andere dingen besteden. Het is zonde van je geld.’ De poortjesspringers moeten volgens Trinthamer ook niet denken dat ze ermee wegkomen. Geloof me, wij hebben daar op die dag voldoende mensen staan aldus Trinthamer. 

‘Zwartrijders hebben lak aan poortjes’
Op 1 mei werden de poortjes op Rotterdam Centraal gesloten tot groot ongenoegen van veel mensen. Het station is zonder OV-chipkaart niet meer vrij toegankelijk.
Toch zijn de poortjes, volgens de NS, niet voor niets gesloten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een groot deel van de agressie wordt veroorzaakt door zwartrijders. Door de poorten te sluiten, hoopt de NS het aantal zwartrijders te verkleinen.

Dat de maatregel, om de poortjes te sluiten, niet helemaal waterdicht is is al eerder bewezen. Er zijn passagiers die over de poortjes springen om alsnog, zonder betaald te hebben, met de trein te rijden. RTV Rijnmond deed hier al eerder deze maand melding van.

Update 00:45
Het is helaas uit de hand gelopen met de aanmeldingen,” schrijft initiatiefnemer Van der Werff op Facebook. Inmiddels hadden meer dan tienduizend mensen zich aangemeld om op zaterdag 13 juni over de poortjes te gaan springen op het Centraal Station van Rotterdam.

AD.nl: ‘NK poortje springen op Rotterdam Centraal’

Geef een reactie

Laatste reacties (9)