22

De squat is hot!

Wat een leuke truc! In Moskou hebben ze slim plan om mensen aan het sporten te krijgen... gratis metrokaartje in ruil voor 30 squats

Hoe krijg je mensen meer aan het bewegen? In Rusland hebben ze daar nu een slim plan op bedacht. Om burgers te prikkelen meer te sporten (en om reclame te maken voor de komende Winterspelen) kunnen metroreizigers van Moskou een gratis metrokaartje krijgen als ze dertig squats doen.


In een van de metrostations in Moskou is een speciaal apparaat neergezet dat registreert of je de squats werkelijk doet. Als je slaagt voor de test, geeft het apparaat een gratis metrokaartje.
Natuurlijk is heeft een cameraman die de oefeningen van de metroreizigers en de blikken van hun omstanders uitgebreid vastgelegd en van het resultaat word je meteen vrolijk.

De squat
De squat is een supereffectieve oefening om in vorm te blijven. Bij een squat buig je diep door je knieën terwijl je je voeten op de grond en je rug recht houdt. Op die manier train je meerdere spiergroepen tegelijk in je onder- en bovenlichaam én je bouwt conditie op. “Probeer maar eens 25 squats achter elkaar te doen en je zult je hart sneller voelen gaan kloppen”, schrijft de auteur van het artikel ‘Why Squat?
Nu maar hopen dat de squat-machines binnenkort ook in Nederland opduiken. En als dat niet gebeurt, kun je altijd nog een van de vele squat apps voor de mobiele telefoon downloaden. Want de squat is hot. De squat-apps worden de afgelopen maanden steeds vaker gedownload. Populair zijn bijvoorbeeld: 365days Squat, Runtastic Squats Trainer en 30 Day Squat Challenge

Geef een reactie

Laatste reacties (22)