14

‘De zus van’ protesteert

Tine van Rompuy demonstreert in Brussel tegen armoede

Een agent van de oproerpolitie in Brussel pakt haar hand beet. Tussen haar vingers houdt ze een fluitje geklemd. De politieman wil zo te zien voorkomen dat ze er op blaast. De vrouw kijkt geërgerd maar vastberaden. Maar wie is het?

Het is Tine van Rompuy, zus van Herman, de ‘president van Europa’. Ze nam dinsdag deel aan het protest ‘Werknemers verdienen beter’. Tine is gemeenteraadslid in Leuven voor de PVDA, dat is de Vlaamse equivalent van de Nederlandse SP. Op Facebook schrijft ze over het protest:

Ik kan er niet meer tegen dat mensen in armoede terechtkomen terwijl aan de winsten van de ondernemingen niet geraakt wordt. Kinderen van armen krijgen geen kansen. En dat zijn er velen. 25% van de Leuvenaars, van de Antwerpenaars, van de Mechelenaars, van de Brusselaars; Dit onrecht moet en kan je anders aanpakken!

Overigens is de familie van de christendemocraat Herman van Rompuy een echt politiek nest. Zijn echtgenote – dus eigenlijk de First Lady of Europe – Geertrui Windels is wethouder, evenals zijn christendemocratische broer Eric. Zijn zoon Peter, ook lid van de CD&V, was senator en is nu eveneens gemeenteraadslid in Leuven.

cc-foto: Kevin Van den Panhuyzen

Geef een reactie

Laatste reacties (14)