Laatste update 14:39
119

Dit is hoe je in debat gaat met iemand die tegen politieke correctheid is

Politieke correctheid betekent eigenlijk niets meer dan het vermijden van uitingen of gedragingen die mensen beledigen of discrimineren. Bizar genoeg lijkt het alsof het een scheldwoord is geworden. In vele discussies komt de dooddoener ‘overdreven politieke correctheid’ langs, maar wat daar nou eigenlijk mee bedoeld wordt is eigenlijk volstrekt onduidelijk.

LBC, een Brits radioprogramma met discussie en actualiteiten, deed een item over genderneutraliteit. De presentator James O’Brien kreeg een beller in de uitzending die aangaf ‘bezorgd’ te zijn omdat er een warenhuis was dat niet meer het label ‘jongen’ of ‘meisje’ in de etiketten van hun kinderkleding wilden gebruiken. Het warenhuis doet dit omdat ze geen stereotypes over gender meer op willen dringen aan kleine kinderen.

De beller was echter fel tegen deze keuze van de winkel, omdat er volgens hem dan een ‘gevaar’ zou zijn dat Britten uiteindelijk helemaal niemand meer jongen of meisje zouden mogen noemen. Hij zag het als ‘politieke correctheid die te ver gaat’. Maar toen hem werd gevraagd wat hij bedoelde met deze holle frase, werd al heel snel duidelijk dat hij zelf ook eigenlijk niet zo goed begreep wat zijn probleem nou precies was.

Bekijk hier hoe de presentator op briljante manier met de beller in debat gaat:

Bron: LBC

Geef een reactie

Laatste reacties (119)