Laatste update 20:14
30

Deze serie maakt witte Amerikanen zo boos dat ze Netflix verwijderen

‘Dear White People’ is een satirische comedy van regisseur Justin Simien die in 2014 uitkwam en tamelijk lovende recensies kreeg. Het verhaal gaat over een groep zwarte studenten die op een overwegend witte universiteit zit en zich staande probeert te houden. In de film spelen de acteurs met verschillende soorten stereotypen van zowel zwarte als witte mensen. Dear White People wordt nu een Netflix-serie en sommige witte Amerikanen – waaronder de nazi’s alt-right- vinden het ‘racisme’ en verwijderen daarom hun Netflix-account.

Het hoofdpersonage Tessa Thompson heeft een eigen radioprogramma waarin ze witte Amerikanen de les leest over racisme in de samenleving en de do’s en dont’s vertelt. Blackface – wat we in Nederland als Zwarte Piet kennen – is bijvoorbeeld een overduidelijke don’t. De reacties op de trailer van de serie zijn niet mals en Netflix heeft daarom ook de commentsectie uitgeschakeld maar laat zich verder niet intimideren door de ophef. De serie is eind april nog steeds te zien.

Een Twitteraar die opriep tot een boycot van Netflix krijgt nu e-mails van mensenrechtenorganisaties toegezonden, waarschijnlijk is hij aangemeld door iemand die hem wilde laten zien hoe hypocriet zijn standpunt tegen ‘racisme’ is.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)