14

Dierenrechtenactivist krijgt klap met levende eend

Dierenbeul gaat graag een stapje verder tijdens bizarre traditie

Een wel heel vreemd tafereel tijdens een toch al bizar evenement: bij de controversiële jaarlijkse “eendenjacht” in het Spaanse Roses, wordt een dierenrechtenactivist door een van de deelnemers geslagen met een levende eend. Tijdens het Catalaanse festival worden eenden vanaf een boot de Middellandse Zee in gesmeten, om vervolgens door zwemmers opgejaagd en gevangen te worden. Daarna worden ze terug naar het strand gesleept.

Een van de aanwezige activisten bevindt zich met zijn camera in het water en filmt het geheel. In het filmpje is te horen hoe de man tegen een deelneemster zegt dat ze vooral door moet gaan met de mishandeling en dat hij haar filmt. Terwijl hij vraagt om meer empathie voor de eenden, slaat de dierenbeul hem breed lachend meerdere keren met de eend om zijn oren.

De eendenjacht wordt sinds 1918 gehouden en is een van meerdere Spaanse tradities waarbij dieren worden mishandeld. Volgens het Spaanse dierenbevrijdingsfront worden de eenden weliswaar niet gedood, maar hebben ze wel te maken enorme stress, inwendige bloedingen en staan ze doodsangsten uit. De organisatie heeft na de laatste jacht een petitie geopend die binnen een week ruim tienduizend keer is ondertekend. De burgemeester van Roses heeft inmiddels laten weten te overwegen een einde te maken aan de twijfelachtige traditie.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)