17

Dit doet een verslaving aan sociale media met je

Australische tienerbekendheid spreekt zich in emotionele video uit over hoe haar obsessie haar leven consumeerde 

Essena O’Neill is een 19-jarige Australische sociale media fenomeen, dat op Instagram een half miljoen volgers heeft en nog duizenden op YouTube en Tumblr. In een emotionele video vertelt ze aan haar volgers dat ze met online media stopt en hoe haar obsessie met likes haar leven verpest heeft.


O’Neill is sinds haar twaalfde bezig om een minitieus opgezette sociale media persoonlijkheid te vormen. Ze zegt in haar video altijd jaloers te zijn geweest op de modellen en bekendheden die in haar ogen perfect leken. Nu beseft ze hoe erg ze zichzelf daarmee te kort deed. 

Er zijn zoveel dingen die ik met mijn tijd had kunnen doen waar ik echt van genoot. Het maakt me emotioneel omdat ik het gevoel heb dat ik op mijn twaalfde dacht niets te zijn. En nu op mijn 19e met allemaal volgers weet ik niet wat wel of niet echt is omdat ik mezelf liet definiëren door iets dat niet echt is.

Mensen in je echte leven knuffelen en daarmee praten, naar het park gaan. Dat is het echte leven en ik heb het niet geleid omdat ik in een scherm leefde en wenste dat mensen me zouden waarderen en kennen en dat is alles wat ik dacht te moeten doen met mijn leven.

Ook vertelt de tiener over hoe sociale media ondernemingen zijn geworden en de misbruik die bedrijven maakten van haar bekendheid door haar te betalen om precies te zeggen wat ze wilden wanneer ze dat wilden. De Australische had modellencontracten die ze aangeboden kreeg in Amerika, sponsordeals en rijke vrienden die van buitenaf allemaal perfect leken. 

Ik was in Los Angeles op het hoogtepunt van mijn carrière. Ik datete een jongen die veel beroemder en succesvoller was dan ik. Hij had een geweldige auto en was ontzettend knap maar hij was depressief ondanks dat hij ‘alles’ had. Ik was omringd door rijkdom en beroemdheden en macht maar iedereen was ongelukkig, inclusief ikzelf.

Met haar nieuwe pagina Let’s Be Game Changers wil O’Neill bewustzijn creeëren over de effecten van socialemediaverslaving.

Ik weet dat je niet op deze wereld bent om erbij te horen. Je leest dit nu omdat je een game changer bent. Misschien weet je nog niet wat je kracht is. Ik ben de mijne net aan het ontdekken maar wanneer je erachter komt, zal je briljant zijn.

cc foto: Instagram Essanaoneill

Geef een reactie

Laatste reacties (17)