1

Dit is pas een spacetrip

Kijknou... de aarde vanuit de ruimte: zes maanden draaien teruggebracht naar zes minuten levert duizelingwekkende timelapse op

Het zijn zes minuten en voor een Youtube filmpje is dat tegenwoordig lang, maar als je beseft dat je kijkt naar een half jaar, is dit filmpje vanuit de ruimte behoorlijk trippen.


Deze nieuwe timelapse video van het European Space Agency (ESA) geeft in zes minuten een compleet overzicht van het verzamelde beeldmateriaal van het afgelopen half jaar.

In totaal zijn dat ongeveer 12.500 foto’s die gemaakt zijn door ESA-astronaut Alexander Gerst of ‘Astro Alex‘ zoals we hem van Twitter kennen. In de timelapse komen beelden voorbij van waanzinnige noorderlichten, zonsopgangen en -ondergangen, onweer, de Melkweg en de onvoorstelbaar vele lichten die altijd maar branden op aarde. ‘Spacen’ wordt het kijken van dit filmpje al genoemd.

De astronaut zelf over zijn compilatie: “Van een afstand gezien is onze planeet niet meer dan een blauw stipje, een fragiel ruimteschip waar de mensheid in woont”. Als je de zes minuten uit hebt gekeken, besef je weer hoe nietig en kwetsbaar we eigenlijk zijn.

Geef een reactie

Laatste reactie