41

Dolle Mina’s dwingen ‘plasrecht’ af in de trein

"Ik roep iedereen op: Doe een plas in de trein! Dan moeten ze wel"

De Dolle Mina’s zijn terug van weggeweest of waren ze nooit echt weg? In de jaren zeventig streden ze voor het recht op abortus en anticonceptie, maar één recht hebben ze nog steeds niet verkregen. Het recht op openbaar plassen is er nog steeds niet, kwam dolle mina Dunya Verwey twee weken geleden achter toen ze met de sprinter van Zwolle naar Amsterdam reisde. Met hun nieuwe actie willen ze de NS nu dwingen alsnog toiletten in de Sprinters te plaatsen.


“Het feit dat ze er nog nooit geweest zijn. Dat maakt ons kwaad”, vertelt Verwey tegen presentator Matthijs van Nieuwkerk. “We hebben 43 jaar geleden actie gevoerd voor het openbaar plasrecht, maar in de tussentijd is er niets veranderd.”

De dames namen afgelopen donderdag het recht in eigen hand. Met eigen hand fabriceerden ze een sprintertoilet.

Met vier bezemstelen en een laken hebben we daar, heel privé, even een plasje gedaan. Dus, alle vrouwen en mannen van Nederland. Ik roep iedereen op: Doe een plas in de trein! Dan moeten ze wel.”

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)