Laatste update 13:45
5

Dove zangeres blaast jury America’s Got Talent omver

Wie weleens een aflevering van talentenshow America’s Got Talent gezien heeft, weet hoe moeilijk het is om jurylid Simon Cowell te imponeren. Hij, en de andere juryleden, worden tijdens de show dan ook voortdurend blootgesteld aan de een na andere kandidaat die geen toon kan houden. Als de 29-jarige Mandy Harvey op het toneel verschijnt, heeft het op het eerste gezicht alle ingrediënten om Cowell en collega’s een belabberde paar minuten te bezorgen. Waarom? Harvey is doof, communiceert via een gebarentolk en kan dus ook zichzelf niet horen zingen.

Mandy Harvey is echter niet doof geboren. Ze is een geschoolde zangeres uit Ohio die op haar 18e haar gehoor verloor als gevolg van een neurologische aandoening. Dat weerhield haar er echter niet van muziek te blijven maken. Nu ze haar oren niet kan gebruiken om de muziek te horen, gebruikt ze daar nu haar andere zintuigen voor. Ze staat met blote voeten op het podium, zodat ze de vibraties van de muziek kan voelen.

Alsof dat niet knap genoeg is, bleek tijdens de auditie dat Harvey ook nog eens een fantastische zangeres is. Met haar optreden blies ze de volledige jury omver. Cowell was zo onder de indruk, dat hij direct op de zogenaamde ‘golden buzzer’ drukte, waardoor Harvey linea recta door is naar de finale van de show.

Geef een reactie

Laatste reacties (5)