78

Duitse twitteractie zet rechtse populisten weg als vieze sneeuw

Sneeuw wordt de nieuwe metafoor voor de anti-islam groepering Pegida

Met het intreden van de winter willen de Duitsers ook maar gelijk af van Pegida. Maandagochtend ontstond op Twitter een actie tegen de rechts populistische groep die strijdt ‘tegen de islamisering van het Westen’. Onder de hashtag ‘Schneegida’ uitte zeker 200.000 mensen hun ergernis over de vieze natte sneeuw die onlangs viel. ‘Die moet maar snel worden weggeruimd’, of ‘zolang er sneeuw valt, is dit mijn Duitsland niet meer’, luidde de kritieken.

De populistische groep Pegida wint ook in Duitsland terrein. De patriottisten menen op te komen voor armen en ouderen en te zullen strijden tegen de islamisering van het westen. De islam is volgens hen de schuldige voor alles dat fout gaat in Duitsland; van de oplopende werkloosheid tot criminaliteit. Slechts 5 procent van de Duitse bevolking is echter islamitisch dus van een werkelijke islamisering is geen enkele sprake. Toch wint Pegida terrein. Duitsers die teleurgesteld zijn in het beleid van Angela Merkel, vinden dan ook gemakkelijk aansluiting bij de populisten.

Veel Duitsers zijn de non-argumenten van Pegida zat en willen de groep dan ook niet serieus nemen, zo kun je opmaken uit de volgende reacties op Twitter:

“We treffen duidelijke en heldere regels voor de immigratie van sneeuwpoppen”, stelt Wolfgang Rudolph met een knipoog.

“Een aantal van mijn beste vrienden gaan naar de wintersport, en daar hoort de sneeuw ook naartoe te gaan, niet voor mijn deur!”, aldus Torsten Beeck.

Huffingtonpost.de: Pegida-Parodie “Schneegida”: Zu viel Schnee in diesem Land

Geef een reactie

Laatste reacties (78)