Laatste update 21:27
19

Een pijpbeurt van Trump? ‘Ik moet misschien wel ja zeggen’

Sacha Baron Cohen heeft in een nieuwe aflevering van het satirische Who Is America? De omstreden voormalige sheriff Joe Arpaio uit Arizona te gast gehad. En dat interview werd net zo controversieel als je kon verwachten van de man die zich schuldig maakte aan extreem etnisch profileren en het huisvesten van gevangenen in – door hemzelf zo genoemde – concentratiekampen.

Waar Cohen in een eerdere aflevering vermomd als Israëlische gevechtsinstructeur politici bizarre uitlatingen ontlokte, dook hij ditmaal in een compleet nieuwe huid: die van de excentrieke Finse YouTuber OMGWhizzBoyOMG. Samen met Arpaio pakte hij voor de camera’s speelgoed uit, om vervolgens Arpaio aan een miniatuur donut te laten uitleggen wat de voordelen zijn van vuurwapens.

Cohen vroeg Arpaio of hij Donald Trump kende en vervolgens of het waar is dat de president een “golden shower” had gehad. ‘Het zou me niet verbazen,’ antwoordde Arpaio. Cohen – die onthulde dat hij 43 pistolen bezat ter voorbereiding van de ‘aanstaande rassenoorlog’ – kreeg daarna van Arpaio te horen dat Trump een fan van zijn ideeën zou zijn. ‘Je denkt net als hij,’ aldus de oud-sheriff.

Het meest opvallende moment kwam echter aan het einde van het interview toen Cohen aan Arpaio vroeg of hij een pijpbeurt van de president zou accepteren waarop hij antwoordde: ‘Ik moet misschien wel ja zeggen.’

Arpaio belandde vanwege zijn wandaden meermaals voor de rechter, die hem beval zijn racistische beleid te staken. Arpaio weigerde daar gehoor aan te geven en werd in 2017 veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens herhaaldelijke minachting van het hof. Donald Trump verleende hem daarop vrijwel direct gratie. Arpaio voert op dit moment campagne in de staat Arizona om namens de Republikeinse partij in de Senaat te komen.

Dat Arpaio door Cohen in de maling was genomen, werd vorige maand al bekend. Toen liet Arpaio zelf al weten te zijn ‘misleid’ door de Britse komiek. Die zou Arpaio hebben doen geloven dat hij voor een tv-special was uitgekozen als ‘een van de twintig meest populaire mensen in Amerika’. De seksueel getinte vragen wekten toen wel argwaan, desondanks ging Arpaio door met het interview.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)