Laatste update 11:44
191

VVD-politica verdedigt racisme met blanke vla en negerzoenen

VVD-Provinciale Statenlid in Brabant Suzanne Otters, wie kent haar niet, heeft zich dinsdag de toorn van tout Twitter op de hals gehaald nadat zij het nodig vond om de Efteling een hart onder de riem te steken. Die arme Efteling wordt namelijk verweten racistische karikaturen te huisvesten en dat is zielig. Voor de Efteling, niet voor de mensen die gekwetst worden door lollig bedoelde attracties waar zwarte mensen als bloeddorstige kannibalen met botjes door hun neus worden weggezet. Laat dat vooral duidelijk zijn. Otters uitte haar solidariteit door haar gezin met vier kinderen een bizar toetje voor te zetten:

Schermafbeelding 2016-07-05 om 23.16.46

De Efteling neemt de klachten overigens zeer serieus en gaat in gesprek met de actievoerders, wat getuigt van iets meer decorum dan bovenstaand VVD-boegbeeld weet op te brengen. Het is overigens niet de eerste keer dat Otters gebruik maakt van haar uitgebreide culinaire repertoire om beschuldigingen van racisme van de hand te wuiven:

Schermafbeelding 2016-07-05 om 23.19.26

Twitter zou Twitter niet zijn als het niet meteen reageerde met een reeks parodieën, die aantonen hoe dom en racistisch de tweet van Otters zijn. Nu toonde zij eerder al niet het licht der beschaving te zijn, het is dus maar de vraag of ze de kritieken begrijpt.

Schermafbeelding 2016-07-05 om 23.21.50

Schermafbeelding 2016-07-05 om 23.31.44

Update: Inmiddels heeft het Statenlid zelf ook gereageerd: Suzanne Otters betreurt de ontstane ophef. Naar eigen zeggen wilde ze met haar kwetsende tweet niemand kwetsen, zo meldt Omroep Brabant.

Ik wilde niet kwetsen of ‘grappig’ zijn, ik wilde enkel duidelijk maken dat kinderen attracties als attracties zien en mijn blanke vla met negerzoen als een lekker toetje.

Otters neemt echter niets terug, want: ‘Het is ook mijn vrijheid van meningsuiting, zoals dat het ook is van de mensen die op mijn tweet reageren natuurlijk. Ik heb nu al 237 likes, dus er zijn ook mensen die het eens zijn. Ik vind ook dat we als Brabanders best trots mogen zijn op De Efteling.’

Verder denkt Otters dat haar tweet maatschappelijk nut heeft gehad, want volgens de VVD-politica is de racismediscussie in Nederland doorgeslagen: ‘Ik ben blij dat ik dat hiermee aan de kaak heb gesteld.’

Geef een reactie

Laatste reacties (191)