12

Elfjarige Amerikaanse verkoopt waterdichte wachtwoorden

Via eigen website genereert Mira Modi willekeurig wachtwoord voor veilig internetgebruik

We kennen het allemaal wel, de frustratie die je voelt bij het weer opnieuw moeten bedenken van een waterdicht wachtwoord met cijfers, letters en leestekens. De elfjarige Amerikaanse, Mira Modi is een website gestart waarbij ze sterke wachtwoorden aanbiedt voor twee dollar per stuk.

De website van Mira maakt gebruik van het softwareprogramma Diceware om de wachtwoorden te genereren. Dat is een systeem waarbij dobbelstenen gerold worden. De cijfers die daaruit voortkomen corresponderen met een aantal woorden uit een lijst. Het zijn makkelijke Engelse termen maar omdat ze willekeurig gekozen worden, wordt het moeilijker voor hackers om te raden.

Julia Angwin, de moeder van Mira heeft haar op het idee gebracht om sterke wachtwoorden aan te bieden. Zij werkt als journalist en schrijft veel over privacy. Toen Angwin een boek uitbracht over online spionage, hielp Mira haar door met Diceware wachtwoorden te genereren. In het blad Ars Technica reageert de jonge entrepeneur:

Ik wilde er een bedrijfje van maken, omdat ik niet zo veel geld verdien. Het leek me leuk om mijn eigen website te hebben.” 

Volgens Mira is het belangrijk om goede wachtwoorden te hebben voor de eigen veiligheid.

Nu we zulke goede computers hebben kunnen mensen bijna alles steeds sneller hacken. We plaatsen zoveel op sociale media. Als mensen dat hacken is het heel vervelend. Maar als je bankrekening of je e-mail wordt gehackt is het heel belangrijk om een sterk wachtwoord te hebben. We zitten tegenwoordig allemaal op het internet.

cc foto: Angel Arcones

Geef een reactie

Laatste reacties (12)