7

Emily Maitlis maakt gehakt van Dominic Cummings

Newsnight-anchor Emily Maitlis die eerder al afrekenende met het gemakzuchtige frame dat ‘het coronavirus niet discrimineert’, heeft dinsdag haar tanden gezet in Dominic Cummings. In haar openingsmonoloog maakte Maitlis korte metten met de belangrijkste politieke adviseur van Boris Johnson, die de lockdown-regels aan zijn laars lapte.

“Dominic Cummings heeft de regels overtreden. Het volk kan dat zien en is geschokt dat de regering dat niet ziet”, zo begon Maitlis de uitzending. De presentatrice herinnerde eraan dat Cummings zich altijd liet voorstaan op zijn goede antenne voor de stemming in het land. “Hij zou de publieke opinie nu ook moeten begrijpen: er heerst woede, minachting en angst.”

“Hij heeft ervoor gezorgd dat mensen die moeite hadden om zich aan de regels te houden, zich nu dwazen voelen. Veel anderen denken nu dat de regels ook niet meer voor hen gelden.” Ook premier Johnson kreeg een veeg uit de pan, omdat hij vanwege ‘blinde loyaliteit’ heeft besloten om Cummings niet de laan uit te sturen.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)