28

En bedankt stockfoto’s, nu ben ik zwanger…

Preutse stockfoto's laten zien hoe je voorbehoedsmiddelen vooral niet moet gebruiken

Voorbehoedsmiddelen zijn uitgevonden om te voorkomen dat mensen zwanger raken of een SOA oplopen ten gevolge van een fijne vrijpartij. Als je echter naar de stockfoto’s van dergelijke middelen – die vaak gebruikt worden ter illustratie of promotie – kijkt, dan doemt meer dan eens de vraag op of de betreffende fotograaf vroeger wel heeft opgelet bij biologie.

Zo is op Shutterstock geen enkele penis te bekennen, maar wordt menig banaan (al dan niet gepeld, tussen een rits of vergezeld van een meetlint!?!), komkommer, middelvinger, duim en zelfs een oogkas een condoom omgedaan. Preuts maar creatief. De anticonceptiepil daarentegen, wordt verleidelijk met strip en al in allerlei sexy damesslipjes geschoven, terwijl de huisarts toch echt orale inname had aanbevolen. En het spiraaltje? Dat plaatst de fotograaf om onduidelijke redenen op je hals

Dat de angst voor een correcte weergave en uitleg van de menselijke anatomie niet zonder gevolgen blijft, bleek afgelopen week in Texas. Op een middelbare school waar realistische seksuele voorlichting verboden is en docenten alleen onthouding mogen onderwijzen (‘abstinence only’) brak een chlamydia-epidemie uit waarbij maar liefst 1 op de 15 leerlingen besmet raakte. Laat die banaan voortaan dus maar in de fruitschaal.

Vox: Stock art models are likely all pregnant because they are very bad at birth control

Geef een reactie

Laatste reacties (28)