65

Fan-tas-tische speech voor het homohuwelijk

Maurice Williamson, een parlementslid voor de National Party in Nieuw-Zeeland, neemt het op voor het homohuwelijk

Het parlement van Nieuw-Zeeland heeft woensdag in een definitieve stemming een wet aangenomen die het homohuwelijk mogelijk maakt. Met 77 stemmen voor en 44 stemmen tegen is Nieuw-Zeeland nu het 13e land waar het homohuwelijk toegestaan is.


National Party-parlementslid Maurice Williamson neemt het in een speech op hilarische wijze op voor het homohuwelijk. Scherp weerlegt hij de kritieken die hij vanuit conservatieve en kerkelijke hoek heeft ontvangen. Zo is hem bijvoorbeeld verteld dat hij voor eeuwig in de hel zal branden, maar met een simpele berekening van massa versus hoe warm het vuur zal branden in de hel, komt hij tot de conclusie dat hij nog geen 2,1 seconde zal branden.”Dat is nauwelijks een eeuwigheid,” aldus Williamson.

Wellicht nog belangrijker is het punt dat hij tegen het einde van zijn speech maakt. Tegen gematigden die vrezen dat het openstellen van het huwelijk voor homoseksuelen van invloed zal zijn op hun gezin, zegt hij:

Wij beginnen geen nucleaire oorlog. De zon zal morgen gewoon weer opkomen, dat beloof ik […] Maak hier geen groot punt van. Dit is fantastisch nieuws voor hen voor wie het er toe doet. En voor de rest van ons: het leven gaat gewoon door.

Een andere beschuldiging aan het adres van Williamson was dat de droogte in Nieuw-Zeeland een straf zou zijn van God vanwege het wetsvoorstel. Op de dag van de stemming was er echter een grote regenboog te zien. Williamson twitterde:

Geef een reactie

Laatste reacties (65)