Laatste update 11:36
45

‘Favoriete’ muziek politici drijft kiezers tot wanhoop

Wie dacht dat we met Diederik Samsoms voorliefde voor de muziek van Jan Smit en die van Mark Rutte voor Kane het ergste wel achter de rug hadden, heeft buiten de muzieksmaak van Jesse Klaver gerekend. In de serie ‘Essential Politics’ van 3FM-dj Michiel Veenstra onthult de GroenLinks-leider zijn favoriete nummers. En die vallen zacht gezegd niet bij iedereen in de smaak.

Het eerste nummer dat Klaver als inspiratienummer opnoemt is ‘Imagine’ van John Lennon. Dat kan ook haast niet anders, want wie ‘linksdraaiende groene wereldverbeteraar’ denkt, komt vrijwel automatisch uit op het meest uitgekauwde nummer uit het oeuvre van Lennon. Voor Klaver begon het met een eindpresentatie voor school over het sociaal-economisch stelsel, die hij afsloot door zelf ‘Imagine’ te zingen. ‘Daar is mijn politiek activisme geboren,’ licht Klaver toe. Het lied nog een keer zingen wil Klaver niet, maar aangezien hij ook bekent dat zijn collega’s geregeld op de muur rammen als hij onder werktijd weer eens aan het zingen is, hoeven we daar waarschijnlijk niet al te rouwig om te zijn.

De andere nummers uit het overzicht die een grote inspiratiebron blijken te zijn voor Klaver, zijn:
– Brabant, door Guus Meeuwis
– I’ve Got A Feeling, door de Black Eyed Peas
– Hey, Soul Sister, door Train
– Parijs, door Kenny B
en
– Lopen tot de zon komt, door Acda en De Munnik

Op Twitter maakt de bekentenis van Klaver flink wat los:

Klaver is overigens niet de enige die zijn muzieksmaak deelt. Ook Sybrand Buma (CDA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66), Lodewijk Asscher (PvdA) en Mark Rutte (VVD) kwamen aan de beurt.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)