Laatste update 13:15
68

Finse vrouwen tonen massaal decolleté als steun aan premier Sanna Marin

Sanna Marin, de 35-jarige sociaaldemocratische premier van Finland, ging voor het modemagazine Trendi op de foto in een stijlvolle zwarte blazer die de toorn wekte van conservatieve geesten. Zij menen dat de outfit ongeschikt was voor haar functie omdat deze haar decolleté toont.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ylpeänä esittelemme: lokakuun Trendin kannessa loistaa mieletön @sannamarin 💪🖤⠀ ⠀ Pääministeri Sanna Marinilla on eturivin paikka esimerkkinä, esikuvana, asioiden muuttajana ja vaikuttajana. Työ on paineistettua, mutta hyvät unenlahjat ja rautaiset hermot auttavat. Mutta Marin tunnustaa myös, että uupumuksen tunteet saattavat tulla myöhemmin:⠀ ⠀ ”On selvää, että nämä vuodet jättävät jälkensä. Tämä ei ole tavallista työtä eikä tavanomaista elämää vaan raskasta monellakin tavalla. Voi olla, että paine ja uupumus kertyvät ja tulevat myöhemmin. Tilanteissa on ollut pakko laittaa tunteet sivuun, mutta kyllähän ne kasautuvat.” ⠀ ⠀ Lue kiinnostava haastattelu kokonaisuudessaan tänään lehtihyllyille saapuneesta Trendistä! Antoisia lukuhetkiä! 💎 ⠀ ⠀ Kuva: @jonaslundqvist⠀ Tyyli: @suvipout

Een bericht gedeeld door Trendi & Lily (@trendimag) op

De afkeurende commentaren riepen onmiddellijk een tegenactie op met de hashtag #imwithsanna waarop vrouwen ook hun decolleté tonen.

De outfit van Marin, verzorgd door een feministische stylist, was welbewust gekozen omdat het begeleidende artikel juist handelde over de rol van een premier. De politica legt er in uit dat ze zich ervan bewust is dat het voorkomen van een vrouw altijd onderwerp van debat is en dat ze er daarom normaal gesproken op let er altijd hetzelfde uit te zien.

Mannen kennen meer vrijheden om hun lichaam te tonen. Zo is er een beroemde historische foto van een Finse president die naakt op een paard zit. Eerder was er een premier die hardloopfanaat was en voortdurend opdook in allerlei strakke outfits, zonder dat daar moeilijk over gedaan werd.

Sanna Marin is de jongste premier die Finland ooit gekend heeft. Ze geniet grote populariteit en haar aanpak van de coronacrisis wordt in binnen- en buitenland geprezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (68)