38

Frans Timmermans slaat terug

Reactie op venijnige Facebook-'vriendin': "Je hebt wel een hele grote bek"

Politici, het zijn soms net mensen. En dan vooral natuurlijk Frans Timmermans die een wandelend slagveld is tussen de burger Frans en de minister Timmermans. Dat is ook te zien op zijn Facebook-pagina. Met de gebruikelijke onverholen trots beschrijft Timmermans hoe voor hem bij zijn afscheid ‘Bitter Sweet Symphony’ ten gehore werd gebracht. Een Facebook-‘vriendin’ kon het niet laten een sneer uit te delen. En Frans sloeg meteen terug.

Als je je oor tegen het beeldscherm houdt hoor je de diplomaat minister Timmermans nog op de achtergrond zuchten. Veelzeggende keuze ook dat ‘Bitter Sweet Symphony”

I am here in my mold
And I’m a million different people
from one day to the next
I can’t change my mold
No, no, no, no, no
I can’t change
I can’t change
‘Cause it’s a bittersweet symphony, this life
Try to make ends meet
Try to find some money then you die

De persoonlijke keuze van Frans Timmermans is overigens minder persoonlijk dan gedacht. Ruim tien jaar geleden onthulde de spraakmakende Tegenlicht-documentaire over de verkiezingscampagne van Wouter Bos, ‘De Wouter Tapes’, dat de toenmalig PvdA-leider het nummer uit 1997 van The Verve permanent op zijn earphones had. Het lijkt bij nadere beluistering een zeer toepasselijk strijdlied voor de PvdA. Voor de innerlijke strijd althans. 

Geef een reactie

Laatste reacties (38)