23

Full Metal Jacket acteur poseert met afgeschoten leeuwen

Bizar: Christenen schieten groot wild ter ere van Jezus

Opnieuw heeft een bekend Amerikaan foto’s van zichzelf online gezet waarop wordt geposeerd bij een zelfgeschoten leeuw. Dit keer gaat het om R. Lee Ermey die wereldberoemd werd als de drill-sergeant in de oorlogsklassieker Full Metal Jacket.


De voormalig U.S. Marine, die ook zijn stem leende aan de speelgoedsoldaat Sarge in Toy Story, zette foto’s op Facebook waarop te zien is hoe hij glunderend poseert bij een leeuw die is doodgeschoten. De acteur had al eerder online opgeschept over zijn jachtpartijen in Afrika. Ermey ging twee jaar geleden nog op jacht met Frikkie Du Toit Safaris, de Zuidafrikaanse toruoperator die het jagen op groot wild gebruikt als middel voor christelijke evangelisatie. Serieus, check dit.

Dierenbeschermers hebben woest gereageerd op het als entertainment doden van de bedreigde diersoort. Volgens dr Pieter Kat (no pun intended) van de organisatie Lion Aid is er niet een sprake van een echte jacht. De dieren worden speciaal gefokt om afgeschoten te worden door gefortuneerde hobby-jagers. Omdat de roofdieren gewend zijn aan menselijk contact vluchten ze niet weg en vormen ze een makkelijk doelwit.

The Independent: Full Metal Jacket actor R. Lee Ermey poses in Facebook pictures with lions he shot

Eerder op Joop: Woede over tv-presentatrice die lachend leeuw afschiet

Geef een reactie

Laatste reacties (23)