45

Gaaf: fietssnelweg boven Londen

Architectenbureau bedenkt veilige, schone weg uit het drukke verkeer van de Britse hoofdstad

Lekker op de fiets door Londen zonder uit te hoeven kijken voor auto’s, dubbeldekkers of zelfs maar voetgangers? Volgens de architecten Exterior Architecture, Foster + Partners en Space Syntax moet het kunnen. Zij hebben voor Londen een ontwerp gemaakt voor een netwerk van 220 kilometer aan fietspaden dat zich enkele meters boven het andere verkeer bevindt.


Het project heet SkyCycle en zou dezelfde routes volgen als het huidige metronetwerk. Met zo’n tweehonderd ingangen zou het netwerk binnen de tien minuten bereikbaar zijn voor 6 miljoen inwoners van de Britse hoofdstad, schrijft de Belgische krant De Standaard hierover. Reistijden zouden met 29 minuten verkort worden. Op elke route kunnen zo’n 12.000 fietsers per uur fietsen.

Het architectenteam wil het aantal ongevallen met fietsers verkleinen. Bovendien willen ze dat Londen uitgroeit tot de metropool bij uitstek voor fietsliefhebbers. Concrete plannen om het project te realiseren zijn er nog niet, maar het team heeft contact opgenomen met instanties die zich met de mobiliteit in Londen bezighouden.

De Standaard: Fietsen boven Londen

Geef een reactie

Laatste reacties (45)